Sivut

keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Meidän tuleva isosisko!

Näihin muutamiin viikkoihin on mahtunut paljon jännittäviä hetkiä ja vähän väliä on havahtunut huomaamaan, miten "iso" tyttö meidän Hilma jo on!<3 Vaikka hän on vasta vuoden ja 9kk...

Edellisviikolla oli Hilman ensimmäinen hammaslääkärikäynti. Odotusaulassa hän luki reippaana tyttönä Aku Ankkaa ja kun häntä kutsuttiin nimellä, otti Hilma reppunsa kantoon ja asteli itse sisään tutkimushuoneeseen. Hammaslääkärin tuolissa Hilma istui Lotan sylissä ja reippaasti avasi suutaan aina isoksi sanoen "aaa". Kävi ilmi, että häneltä puuttuu enää 8 maitohammasta! Taaimmat hampaat ylhäältä ja alhaalta sekä kaikki kulmahampaat, joista itse asiassa yksi onkin jo puhjennut tuon käynnin jälkeen eli tämän hetkinen saldo on enää -7 :)


Hienosti sujuneen hammaslääkärikäynnin jälkeen mentiin tietysti vähän juhlimaan kahvilaan.


Perjantaisin Hilmalla on uintipäivä. Vielä he käyvät Lotan kanssa ohjatussa taaperouinnissa aina perjantai-iltapäivisin, mutta koska Hilmaa ei oikein huvita osallistua yhteisiin leikkeihin ja harjoituksiin päätettiin, että he alkavat käydä jatkossa perjantaisin ihan vain kahdestaan meidän lähiuimahallissa leikkimässä. Hilma nimittäin nauttii, kun saa leikkiä ja läiskytellä ja ihan omaan tahtiin polskutella vedessä.


Tällä viikolla alkoi se ehkäpä jännin uusi asia. Päiväkoti. Koska Lotta palaa töihin vasta ensi viikon jälkeen, saa Hilma rauhassa nämä kaksi viikkoa totutella ja tutustua päiväkotiin sekä siellä oleviin lapsiin ja hoitajiin. Tällä viikolla hän on päivä kerrallaan ollut siellä aina vähän pidempään yksin ja osallistunut erilaisiin aktiviteetteihin ja ensi viikosta olisi tarkoitus viedä hänet aina 8 maissa ja hakea sitten ennen 12. 



Hilma on kyllä todella upeasti jo kolmessa päivässä edistynyt hirmuisesti harjoittelussa. Ja samoin Lotta! Eilen nimittäin Hilma jäi ensimmäistä kertaa yksin tunnin ajaksi ja sain kotiin itkevän vaimon, jonka sydän oli särkynyt jättäessään itkevän lapsen päiväkodille. Hilma oli kuitenkin hienosti reipastunut Lotan lähdettyä ja uusi itku harmitus oli tullut päälle vasta juuri ennenkuin Lotta menikin jo hakemaan häntä. Tänään Hilma oli 1,5h yksin niin, että Lotta oli vaan tiputtanut hänet ryhmäänsä, sanonut heipat ja lähtenyt. Siinä Hilma oli hetken aikaa itkeskellyt, mutta rauhoittunut taas muutamassa minuutissa ja reippasti leikkinyt muiden lasten mukana hakiessa. Ja Lottakin tuli reippaana ja ilman itkuja käymään kotona tuossa välissä! :D

Huomenna mennään koko porukka yhdessä päiväkodille, sillä meillä on edessä alkukeskustelu Hilman omahoitajan kanssa. Katsotaan sitten vähän sen mukaan, miten kauan siinä menee ja miten Hilma on sen ajan muiden lasten ja hoitajien kanssa pärjännyt että jääkö hän lounaaseen asti vai lähdemmekö kaikki suosiolla pidennetyn viikonlopun viettoon. Sovittiin nimittäin, että pidetään perjantai ansaittuna vapaapäivänä. Käydään Skanssissa jäätelöllä ja juhlimassa virallisesti alkavaa äitiyslomaa sekä Hilman ensimmäistä päiväkotiviikkoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti